Zahawi prijeti u Varšavi!

lipanj 10, 2019

KVALIFIKACIJE ZA EURO 2020:

POLJSKA – IZRAEL

Poljska je razočarala na Svjetskom prvenstvu, iako ima nesumnjivo vrlo kvalitetnu ekipu, ispala je u skupini kao posljednja u poretku, iza Japana, Senegala i Kolumbije. Potreba za iskupljenjem Lewandowskog i društva očito je imala bitnu ulogu u premijeri, ostvarili su kapitalni trijumf kod Austrije sa 1:0 golom Piateka, nadmašili su rutinski Latviju (2:0) doma. U petak nisu blistali, ali su uzeli tri velika i važna boda u Skoplju protiv Sjeverne Makedonije (1:0, Glik), te sačuvali netaknutu mrežu i nakon 270 minuta u ovom ciklusu, očito je izbornik Jerzy Brzeczek pronašao pravu kemiju koja je ranije nedostajala. Tako je ujedno Poljska već u 4. kolu u prilici da trijumfom u Varšavi napravi ogromni korak prema plasmanu na Euro.

Izrael dosad još nikada nije nastupio na velikom natjecanju, nije bio ni blizu tog dometa, ali sad definitivno ima priliku. Istina, nije blistavo krenuo (samo 1:1 doma sa Slovenijom), ali preokret je uslijedio u 2. kolu, kad učenici – Austrijanca Andreasa Herzoga pregazili – Austriju sa 4:2 u Haifi uz hat-trick Zahawija. Na taj uspjeh nadovezala se i superiorna partija prije 3 dana u Rigi, kad su manirom velike selekcije “likvidirali” Latviju – 3:0 uz novi hat-trick Zahawija, prave zvijezde ovog ciklusa kvalifikacija za Euro!

Brojke: Ovo je prvi službeni meč nakon čak 25 godina, u kvalifikacijama za Euro 1996. u oba meča pobijedili su domaćini, Poljska sa 4:3, a Izrael sa 2:1.

Ostavi komentar

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *