Za prvi trofej u Ploiestiju!

srpanj 13, 2019

RUMUNJSKI SUPERKUP:

CLUJ – VIITORUL

Cluj je prošle sezone obranio naslov prvaka Rumunjske, što je peti naslov ovog kluba, nitko nikada nije tako preoteo dominaciju bukureptanskih klubova, Steaue i Dinama, poput njih. Momčad nekada slavnog igrača, a sad trenera, Dana Petrescua uspjela je ponovo osvojiti vrh nakon nove dramatične utrke sa Steauom, a uskoro će pokušati i novi juriš na plasman u Ligu prvaka. Naravno da je favorit i u meču Superkupa, napominjemo da se igra samo jedna utakmica i to na neutralnom terenu u Ploiestiju. Inače, Cluj je u prethodnih 5 nastupa u Superkupu triput osvojio trofej, zadnji put baš lani, kad je kao šampion nadmašio Universitateu sa 1:0.

Viitorul je prošle sezone zauzeo solidno 5. mjesto, što ipak nije posebno bitan uspjeh, ali svakako jest osvajanje Kupa, u kojem su u finalu svladali Hagijevu Astru Giorgiju sa 2:1, pogotkom Erica u 105. minuti produžetka. Bio im je to prvi naslov u Kupu Rumunjske, dok su 2017. godine bili prvaci i tad jedini put nastupili u Superkupu (izgubivši od Voluntarija sa 0:1).

Brojke: Lani su se sastali 4 puta u prvenstvu, prvi meč je dobio Viotorul i to kao gost (2:1), ali onda su Cluju pripadala sva tri naredna – dvaput po 1:0 i jednom 3:1.

Ostavi komentar

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *