VRUĆE LJETO: Messi i mladi “Vatreni” kreću u akciju!

lipanj 10, 2019

Niti nakon odigranih susreta kvalifikacije za Euro 2020., nogometna sezona – nije završila, stižu nam nova velika natjecanja.

Već u subotu kreće Copa Amerika, zapravo prvenstvo Južne Amerike na kojem sudjeluju sve reprezentacije kontinenta plus Japan i Katar koji su dobili pozivnice. Domaćin Brazil je prvi favorit (početni koeficijent za trijumf “karioka” bio je 2,10 – provjeri klikom trenutno stanje), ali nad učenicima izbornika Titea je strahovit pritisak, moraju se iskupiti za sva velika razočaranja, a igrat će, opet, bez ozlijeđenog Neymara.

Je li ovo prilika za Argentinu, koja je druga na listi kandidata za trijumf (4,50), preciznije – za Messija koji je i nekidan ponovio kako ima silnu želju da i u dresu “Gaučosa” osvoji barem jedan veliki trofej? Lako je i zamisliti što bi Argentini značio uspjeh, tim više u domu njihovih vječnih rivala.

Uz tandem favorita, nikako ne treba podcijeniti i tri “dark horsea”: Urugvaj koji je najuspješniji sa čak 15 osvojenih Copa (koeficijent 8,00), zatim sjajnu Kolumbiju (10,00) sa Jamesom, Zapatom i Falcaom, te branitelja naslova, Čile (12,00). Bit će zaista uzbudljivo, dramatično u Brazilu!

Ali, to nije sve iz nogometne ponude, podsjetimo da već u nedjelju kreće i Euro U21 u Italiji, gdje sudjeluju i mladi “Vatreni”. Izabranici Nenada Gračana imaju talenta “za izvoz”, predvodit će ih Halilović, Brekalo, Vlašić, Benković i Bradarić, a svrstani smo u skupinu sa Rumunjskom, Engleskom i Francuskom. Upravo su Englezi “number one” za šampiona (5,00), ali tik iza njih slijede i selekcije ostalih top zemalja: Španjolska i Njemačka po 5,50, Francuska 6,00 i Italija 8.00. Već i ovi tečajevi jasno naznačuju da nas čeka vruće ljeto u Italiji, a trijumf Hrvatske nudi se za čak 25,00!!!

(Foto: Guliver/Getty Images)

Ostavi komentar

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *