Treća pobjeda za finale!

srpanj 25, 2019

POLUFINALE SVJETSKOG PRVENSTVA U VATERPOLU:

HRVATSKA – ŠPANJOLSKA

Hrvatska je bila glavni favorit za zlato i prije Svjetskog prvenstva u kojem branimo zlato iz Budimpešte otprije dvije godine, a u dosadašnjim nastupima u Gwangjuu na Svjetskom prvenstvu smo tu ulogu i potvrdili i još više učvrstili. “Barakude” Ivice Tucka su se u kvalifikacijskoj skupini samo zagrijavale, o čemu svjedoče rezultati – pobijedili smo Australiju sa 14:4, SAD sa 17:7, a Kazahstan sa 21:5. Naravno, bilo je i za očekivati da ćemo biti pobjednici grupe, ali ovolika razlika je ipak nešto veća od očekivanoga. Ipak, prvi znak upozorenja da se nećemo baš prošetati do kraja, dapače, stigao je u vrlo neugodnom četvrtfinalnom obračunu sa Njemačkom, gdje smo (neočekivano) strepili za konačni rasplet doslovno do zadnje minute, te u konačnici ipak slavili sa 10:8. Joković je zabio 3 pogotka, naš najbolji strijelac Vukićević 2 (ukupno 13 na prvenstvu), isto toliko i Bušlje.

Španjolska je dvostruki svjetski prvak, ali titulu čeka od 2001. godine, uz to nije osvojila ni medalju na ovim natjecanjima već cijelo desetljeće, stoga je već ovaj domet pozitivan za momčad izbornika Davida Martina. U skupini nisu blistali, izgubili su jedini relevantni meč od Mađarske, svladali Južnu Afriku i Novi Zeland, ali ih je ždrijeb “poljubio” i u osmini donio Japan, kojeg su naravno potopili – 15:7. No, tek u četvrtfinalu je Španjolska pokazala pravu snagu, svladavši i eliminiravši Srbiju sa 12:9. Istina, “dupini” su došli u Koreju sa skoro rezervnom postavom, ali Španjolci su zaista odigrali vrhunsku partiju, slavili čak i lakše nego što to sugerira konačni omjer, vodili su tako i sa 4:0 i 6:1. Predvodili su ih Miranda, Munarriz i Tahull sa po 2 gola.

Brojke: Hrvatska je svladala Španjolsku u oba susreta ove godine, odigrana u sklopu Europske i Svjetske lige, bilo je 12:9 i 10:8 za “Barakude!

Ostavi komentar

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *