Rafa ili Roger: 40. epizoda najveće drame!

srpanj 12, 2019

POLUFINALE WIMBLEDONA:

NADAL – FEDERER

U jednom od najvećih teniskih klasika svih vremena, sastaju se Nadal i Federer: bit će to njihov 40. međusobni okršaj, Španjolac vodi sa 24:15, a ovo im je ujedno i prvi sudar u Wimbledonu nakon epskog obračuna u finalu 2008. kad je Rafa slavio u 5 setova u meču koji je po mnogima u samom vrhu najvećih spektakala ikada viđenih na londonskoj travi.

Federer ima cijeli niz rekorda, osvojio je 20 Grand Slam naslova, jedini koji je dosegao kvotu od 100 pobjeda u mečevima u Wimbledonu, kojeg je osvojio rekordnih osam puta!

Nadal ima 18 Grand Slam trofeja, dakle, zaostaje samo za dva iza Švicarca, s tim što je četiri godine mlađi (37 – 33) i imat će šansu preskočiti njegov primat. Wimbledon je osvojio “samo” dvaput i to već davnih 2008. i 2010. godine, ali je zato Federera, baš pregazio u nedavnom polufinalu Roland Garrosa

Inače, dosad su se u Wimbledonu sreli triput, spomenuti trijumf u finalu 2008. je jedina pobjeda Nadala, dok je 2006. i 2007. pobjeđivao Federer. Uz to, iako Nadal ima bolji score, podsjetimo da je Federer slavio u čak 5 od zadnjih 6 susreta sa Španjolcem.

Na putu do polufinala, Federer je gubio po jedan set u 1. kolu i četvrtfinalu, od Harissa i Nishikorija, a sa po 3:0 je izbacio Clarkea, Berrettinija i Pouillea, ali zapravo je u svim tim trijumfima pokazao apsolutnu nadmoć. Nadal je bio čak i uvjerljiviji, njemu je naime samo Kyrgios uspio uzeti set, svi ostali srušeni su bez i te utjehe, sa po 3:0, redom Sugita, Tsonga, Sousa i Querrey.

Uglavnom, čeka nas dvoboj divova u Wimbledonu, tko će slaviti?

(Foto: Guliver/Getty Images)

Ostavi komentar

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *