Počinje Copa iskupljenja!

lipanj 15, 2019

COPA AMERICA:

BRAZIL – BOLIVIJA

Brazil je po peti put domaćin Copa Americe, sa jasnim ciljem da osvoji deveti naslov šampiona, iako će igrati bez ozlijeđenog prvog asa Neymara. Zanimljivo je da su “Karioke” dosad svaki put slavile kad su igrali Copu na svom terenu, zadnje dvije krune su osvojili 2004. i 2007. u Peruu i Venezueli, ali poslije toga nikad nisu stigle niti do polufinala, dok su na posljednjem izdanju senzacionalno eliminirani već u kvalifikacijskoj skupini. Sad učenike izbornika Titea čeka višestruki imperativ – jer, osim što su domaćini, moraju titulom ublažiti “rane” nakon niza razočaravajućih rezultata na velikim natjecanjima, a i bez Neymara, naravno, imaju fantastičan kadar na raspolaganju, na čelu sa Firminom, Coutinhom i Gabrielom Jesusom.

Na otvaranju Cope, u Sao Paulu, Brazil bi trebao imati lagan zadatak protiv autsajdera Bolivije, potom ih čekaju Peru i Venezuela, dakle, svakako su glavni favoriti za prvo mjesto, u svakom slučaju, prolaz u četvrtfinale nikako ne smije doći pod znak pitanja.

Bolivija je, kao i uvijek, daleko od uloge kandidata za vrh, za goste bi i prolaz u top 8 bio sjajan pothvat. Ipak, treba podsjetiti da su jednom (1963.) čak osvojili Copu, ali na svom terenu, iskoristivši, jasno, visoku nadmorsku visinu, stoga im je možda čak i veći uspjeh polufinale u Urugvaju 1997. godine. Jedina su južnoamerička selekcija na turniru koja nema baš niti jednog “legionara” iz europskog nogometa, što dovoljno govori o njihovoj kvaliteti.

Brojke: Brazil je pregazio Boliviju sa 5:0 u susretu kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2018., ali je u La Pazu bilo 0:0!

(Foto: Guliver/Getty Images)

Ostavi komentar

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *