Pobjeđuje domaćin u hendikepu!

kolovoz 26, 2019

SERIE A:

LAZIO – ROMA

Nedjelja je dan dva velika, žestoka susjedska derbija, osim Arsenal – Tottenham igra se i ovaj obračuna koji je možda ipak još vatreniji i značajniji od onog za prevlast u sjevernom Londonu!

Lazio je po svim aspektima u prednosti uoči ovog meča, jer će igrati pred (većinom) svoje publike, a uz to je i u daleko boljem raspoloženju. Jer, “Orlovi” su lani sezonu zaključili osvajanjem Kupa, a novu počeli sjajnom partijom i trijumfom od čak 3:0 u Genovi kod nezgodne Sampdorije, a Immobile je odmah krenuo sa dva pogotka i nema sumnje da će “laziali” napuniti Olimpico u ovom derbiju.

S druge strane Roma je totalno razočarala lani, nije se plasirala ni u Ligu prvaka, niti pojačala momčad kako se očekivalo ovog ljeta, dapače, odlazak Manolasa u Napoli izgleda kao pretežak hendikep. Sve se uostalom vidjelo i u 1. kolu, kad je “Vučica” triput vodila protiv Genoe na svom terenu pogocima Undera, Džeke i Kolarova, ali sve je bilo uzalud, gosti su svaki put uspjeli anulirati zaostatak pa je završilo sa 3:3.

Brojke: Iako su ovi obračuni uvijek za “troznak”, prošel sezone su završili na isti način – uvjerljivim pobjedama domaćina! Roma je trijumfirala sa 3:1, a potom Lazio bio još nadmoćniji i pregazio susjede sa 3:0.

(Foto: Guliver/Getty Images)

Ostavi komentar

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *