PLAY OFF: San zvan Primera!

lipanj 13, 2019

POLUFINALE PLAY OFFA ZA PLASMAN U PRIMERU:

MALLORCA – ALBACETE

Osasuna i Granada su izravno u Drugoj ligi izborili promociju u Primeru division španjolskog nogometa, dok će se četiri momčadi u play offu boriti za isti cilj, za preostalo treće mjesto u eliti. Osim Mallorce i Albacetea, sastaju se još La Coruna – Malaga, a pobjednici će u finalu odlučiti o promociji.

Mallorca je bila ugledni član Primere, nastupala i u europskim kupovima, ali u zadnjih 6 godina otočani tavore u nižem rangu i ne uspijevaju se vratiti u staro društvo. Nisu prošli ni ove sezone, završili su na 5. mjestu, s tim što su bitno pali u formi u zadnjih 5 kola, upisavši samo jednu pobjedu. Riječ je o tipično domaćinskoj momčadi, koja je na iotoku osvojila čak 49 bodova, a vani tek 20. Stoga je jasno da će crveno-crni pokušati da u prvom meču osiguraju barem minimalnu prednost.

Albacete nije bio član Primere još puno više, čak 14 godina ih dijeli od posljednje avanture u tom rangu, stoga je lako i zamisliti koliko motiva imaju u ovom play offu. U regularnoj sezoni zauzeo je 4. mjesto, sa 2 boda više od Mallorke, stoga će i imati prednost igranja uzvrata na svom terenu.
Bitno je istaći da je Albacete potpuno suprotan od Mallorke, naime, ove sezone nitko od njih nije osvojio više (34) bodova na gostovanjima od njih, te će pokušati nastaviti sa takvim predstavama na Mallorki.

Brojke: Albacete je ove sezone u oba meča svladao Mallorku i to uvjerljivo: u gostima sa 3:1, a na svom terenu sa 2:0!

(Foto: Guliver/Getty Images)

Ostavi komentar

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *