Petrescu u lovu na hat-trick!

srpanj 27, 2019

PRVENSTVO RUMUNJSKE:

CLUJ – MUNICIPAL IASI

Ovog vikenda počinje novo prvenstvo Rumunjske, ali “refren” je već dobro poznat: Cluj brani titulu, drugu zaredom koju je osvojio (od ukupno 5 u povijesti kluba), bit će to veliki izazov za Steauu, koja je, opet, izgubila primat na domaćoj sceni.

Momčad trenera Dana Petrescua, nekada sjajnog nogometaša, bila je najbolja u regularnom dijelu prošle sezone i taj primat znala sačuvati u doigravanju, to jest Ligi za prvaka, stigavši na cilj sa 2 boda više od Steaue, koja će sad biti još više “napaljena” da detronizira ovu momčad uz provincije. Svakako će Cluj sve učiniti i da se promovira na međunarodnoj sceni, što znači da će vjerojatno tijekom ovih ljetnih mjeseci igrati u non-stop ritmu računajući i kvalifikacije za Ligu prvaka.

Ipak, prvi ispit ne bi trebao biti naročiti problem, Cluj je lani svcladao iasi u oba meča i to istim, doduše minimalnim omjerom – 1:0. Inače, Iasi je zauzeo posljednje od mjesta koja su značile spas u Ligi za opstanak, tik iznad zone ispadanja, a i u ovoj je teško zamisliti neki volji scenarij za njih.

Ostavi komentar

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *