Petnaesti trijumf u Rotterdamu!

listopad 10, 2019

KVALIFIKACIJE ZA EURO:

NIZOZEMSKA – S. IRSKA

Nizozemska je doživjela niz razočaranja i neuspjeha nakon što je bila svjetski viceprvak 2010. i brončana 2014. godine, pretrpjela je zaista bolnu i frustrirajući smjenu generacija, ali ima i dobra vijest: nasljednici Robbena, Van Persieja, Sneijdera… konačno su sazreli za velike stvari, opet su Oranje puni talenta i top igrača! Uspon su najavili već stigavši do finala Lige nacija, a potvrdili i u skupini. Krenuli su pobjedom nad Bjelorusima (4:0), potom izgubili debi od Njemačke (3:2), ali su u rujanskom mini ciklusu na impresivan način uzvratili, te svladali “Elf” sa 4:2 usred Hamburga! Pravilo o “četiri komada” potvrdili su nakon toga i u Tallinu kod Estonije (4:0). Depay im je dosad u ovoj skupini prvi strijelac sa 4 pogotka, Wijnaldum je zabio 3, a Babel 2 pogotka.

Tako Nizozemci imaju sve u svojim rukama, dobiju li preostale mečeve plasirat će se na Euro. U prvom od ta tri ispita, imaju možda i najnezgodniji posao, dočekuju uvijek opasne Sjeverne Irce u Rotterdamu, naravno, izabranici Ronalda Koemana su izraziti favoriti. Zanimljiv je podatak da su na De Kuipu, stadionu Rotterdama, dobili svih 14 posljednjih utakmica!

Međutim, vrijedi podsjetiti da su Irci bili ne samo sudionici, nego i prošli skupinu na prošlom Euru, a i sad sjajno kotiraju: imaju 4 pobjede u 5 nastupa, po dvaput su svladali Estoniju i Bjelorusiju, a izgubili samo u Njemačkoj. Loša vijest je što im je raspored do kraja – paklen, tek ih čekaju dva sudara sa Nizozemcima i onda još jedan sa Nijemcima!

Brojke: U ovom stoljeću susreli su se samo jednom i to u prijateljskom meču 2012. godine, kad je Nizozemska svladala Sjevernu Irsku sa – 6:0!

Ostavi komentar

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *