Otočani padaju u Areni!

kolovoz 26, 2019

PLAY OFFA ZA LIGU PRVAKA:

AJAX – APOEL

Ajaxc je prošle sezone bio doslovno par sekundi do finala Lige prvaka u onom dramatičnom duelu sa Tottenhamom, ali odlasci asova (de Jong, de Ligt, pa i Schone) ipak su bitno oslabili snagu kadra na raspolaganju trenera ten Haga. Vidjelo se to i u prvom ogledu ovog para na Cipru, gdje su “Kopljanici” bili uvjerljivi favoriti – očekivalo se da će pobjedom odmah zapečatiti prolaz – ali ostalo je 0:0 i mogu čak biti sretni radi takvog ishoda.

Iako je tijekom meča u Nicosiji bilo čak 29 udaraca na gol (od toga 11 u okvir vrata), mreže se nisu tresle. Nizozemci su naišli na čvrstog, neugodnog domaćina, koji je uspio u svojoj osnovnoj namjeri – sačuvati netaknutu mrežu, što znači da bi APOEL-u jedan zgoditak u Amsterdamu donio već vrlo značajnu prednost.

U konačnici je Ajax zaista mogao i biti sretan radi 0:0, naime, gosti su zadnjih 10 minuta odigrali sa desetoricom na terenu zbog isključenja beka Mazrounija.

Uzvrat u Amsterdam Areni dakako donosi veliku prednost Ajaxu, očekuje se da će lanjski polufinalist proćoi dalje, ali ipak treba upozoriti da Apoel nije bezazlen suparnik, a među brojnom kolonijom stranaca je i naš Antonio Jakoliš, koji je u prvom meču odigrao zadnjih 20 minuta ušavši umjesto Bezjaka, slovenskog nogometaša koji je ranije bio član Rijeke.

Ostavi komentar

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *