Osveta za “petardu” sa Wembleya?

listopad 11, 2019

KVALIFIKACIJA ZA EURO 2020:

ČEŠKA – ENGLESKA

Češka su unatoč oscilacijama u dobroj poziciji uoči završnice kvalifikacija za plasman na Euro, ali glavne bitke ih zapravo tek očekuju. Turnir su otvorili – katastrofalno, porazom u Engleskoj od čak 0:5, ali onda su na svom terenu upisali pobjede nad Bugarskom i Crnom Gorom, te se vratili na put promocije. No, tad su propustili prvu meč loptu, kiksali u Prištini i izgubili od Kosova (1:2), da bi samo tri dana kasnije bar dijelom ispravili grešku, te golovima Daride, Masopusta i Součeka pregazili Crnogorce u Podgorici sa 3:0.Tako Engleze dočekuju u Pragu na 2. mjestu, sa 9 bodova, a kako gosti imaju maksimalni učinak (12 bodova, uz utakmicu manje), pobjedom mogu čak zasjesti na lidersku poziciju.

Engleska je još na Mondialu u Rusiji potvrdila da ima jednu od najboljih generacija u zadnjih nekoliko desetljeća, a to je povrdila i u prvoj polovici ovog kvalifikacijskog ciklusa. Osim spomenutog trijumfa od 5:0 nad Česima, “Gordi Albion” je i u preostalim mečevima slavio uz prave golijade: 5:1 u Crnoj Gori, 4:0 doma sa Bugarima i 5:3 protiv Kosova, postigavši dakle čak 19 zgoditaka dosad (Kane i Sterling su zabili po 6). Ipak, ni za njih posao još nije gotov, ali u Pragu imaju komfornu situaciji: porazom ne bi izgubili ništa presudno, dok bi trijumf praktično značio pečat na vizu za Euro 2020.

Brojke: Upravo je Sterling hat-trickom na Wembleyu obilježio prvi susret Engleza i Čeha, a mrežu su još zatresli Kane i Kalas (autogol).

(Foto: Guliver/Getty Images)

Ostavi komentar

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *