Osveta za 1:5 i euroviza!

studeni 18, 2019

KVALIFIKACIJE ZA EURO 2020:

R.IRSKA – DANSKA

U Dublinu se igra pravo finale za plasman na Euro: u ovoj skupini je sve jasno postavljeno uoči posljednjeg kola: Švicarska će pobjedom u Gibraltaru uzeti jedno mjesto, a za drugo se bore ovi rivali. Kako Danska ima 3 boda više od domaćina, dovoljan joj je remi, dok Irskoj odgovara samo pobjeda!

R.Irska je u ovom ciklusu odigrala solidno, ima po 3 pobjede i remija, uz samo jedan poraz i to u gostima kod Švicarske, ali možda čak i fatalni kiks dogodio se u Tbilisiju, gdje su odigrali 0:0 sa Gruzijom. No, za učenike Nicka McCarthyja ništa nije izgubljeno, još drže svoju sudbinu u vlastitim rukama – pobjedom u paklenom ozračju Dublina mogu osigurati mjesto na Euru i tako ponoviti uspjeh iz 2016.

Danska je bila u osmini finala SP (ispala na penale od Hrvatske), a u ovom ciklusu imala je ogromne oscilacije, pamtit će se kako je u Švicarskoj nadoknadila 0:3 do 3:3 u zadnjih 6 minuta, ali zanimljivo je da je poput domaćina, također zapela u Gruziji (0:0). Pravu meč loptu za prolaz ipak je propustila u Kopenhagenu, kad je u prvom meču sa Ircima odigrala 1:1: povela je preko Hojbjerga u 76., ali je u 88. minuti Duffy poravnao.

Brojke: Ovo nije prilika Ircima samo da pobjedom izbaci Dance i osigura Euro, već i da se osveti za najteži domaćin poraz ikada, doživljen u play offu za SP 2018., kad je od Danske u Dublinu ponižena sa 1:5.

(Foto: Guliver Getty Images)

Ostavi komentar

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *