Oprez: prošli put je bilo 0:0!

rujan 9, 2019

KVALIFIKACIJE ZA EURO 2020:

AZERBAJDŽAN – HRVATSKA

Svjetski viceprvaci nisu blistali na startu kvalifikacija: jedva smo i to preokretom u Maksimiru slomili Azere (2:1), izgubili u Mađarskoj (1:2), što je svakako bio veliki šok imajući u vidu snagu suparnika, a onda se silno namučili u Osijeku sa Velšanima, te, opet, dobili sa 2:1. Jako nam je trebala jedna vrhunska partija, koja će podsjetiti na dane ponosa i slave u Rusiji i dogodila se kad se tome baš i nismo nadali!

Jer, u Slovačku smo otišli bez važnih aduta (Kramarić, Kovačić, Rakitić), znalo se da nas u Trnavi čeka raspoloženi domaćin, a onda su “Vatreni” odigrali jednu od najboljih partija ikada, u veličanstvenoj predstavi ponizili Slovake sa 4:0! Vlašić, Perišić, Petković i Lovren su golovima potpisali trijumf, ali ustvari su doslovce svi izabranici Zlatka Dalića odigrali na sto posto svojih potencijala, bila je to prava nogometna rapsodija.

Uz taj dojam, naravno, bitna su velika, ogromna tri boda koja nam sad već širom otvaraju vrata Eura i to kao pobjednicima skupine. U Bakuu zaista ne bi smjelo biti problema, naravno, pod uvjetom da odigramo barem približno kao u Trnavi i pobjedom bismo mogli stići nadomak cilja, pripremiti sve za onaj veliki dan – povratka konačno na puni Poljud i okršaja sa Mađarima gdje možemo praktično završiti posao.

Ipak, ima sasvim dovoljno razloga za oprez uoči ovog meča. Prvo, Azeri su nam zaista zagorčali život u Zagrebu, vodili golom Šeidaeva u 19. minuti, poravnao je Barišić tek u 44., a pobjedu osigurao Kramarić samo 11 minuta prije kraja (79.). Nadalje, Hrvatska je zakočena u prethodnom gostovanju u Bakuu u kvalifikacijama za Euro 2016. , bilo je 0:0. Uz to, vodi ih naš Nikola Jurčević, koji zna sve o “Vatrenima”, a Azeri su u petak bili nadomak pravog čuda, imali su 1:1 u Cardiffu protiv Walesa sve do 84. minute kad im je snove srušio Gareth Bale.

(Foto: Guliver/Getty Images)

Ostavi komentar

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *