Oprez, izgubio je u Monte Carlu!

listopad 13, 2017

PRVA SPORTSKA KLADIONICA – TENIS (Četvrtfinale ATP turnira u Šangaju): Čilić – Ramos Vinolas.

Čilić je nakon finala Wimbledona prije azijske turneje nastupio još samo na US Openu (u New Yorku se nije proslavio, ispao je u 3. kolu od Schwartzmana). Zato je 5. igrač svjetskog ranking bio sjajno krenuo prošlog tjedna u Tokiju, bez ikakvih problema je sa po 2:0 u setovima izbacivao Tsitsipasa, Uchiyamu i Harrisona. Izgledalo je da je opet u top formi, pogotovo kad je u polufinalu dobio u tie breaku 1. set protiv Mannarina. Ali, onda se dogodio već toliko puta viđeni black out, izgubio je 2. set sa 4:6,  što je još i bilo shvatljivo, ali nikako i 0:6 u 3., presudnom setu. Sad u Šangaju Marin je ponovo dobro krenuo, sa po 2:0 je nadmašio Edmunda i Johnsona, kad je “pravi” može dobiti svakoga, ali kod njega je zaista nezahvalno prognozirati kad će imati slab dan…

Ramos Vinolas je ove godine igrao dva finala, Sao Paula i Monte Carla, ali nijedno nije dobio. Azijsku turneju je otvorio jako loše, ispadao je već u prvim nastupima u Chengduu i Tokiju i tek u Šangaju konačno osjetio slat pobjede i to već – tri zaredom. Nadmašio je Sousu, Carrena Bustu i Struffa, te se dokazao kao potencijalno opasni rival.

Brojke: Marin vodi 3:2 u međusobnim obračunima sa Ramos Vinolasom, ali je izgubio jedini okršaj ove godine, u Monte Carlu, kad je Španjolac bio bolji sa 6:2, 6:7, 6:2.

(Foto: Guliver/Getty Images

 

Ostavi komentar

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *