Odluka pada u Nici!

lipanj 12, 2019

SVJETSKO PRVENSTVO ZA ŽENE:

FRANCUSKA – NORVEŠKA

Francuska je domaćin i jedan od favorita za naslov svjetskih nogometnih prvakinja, naravno, ne samo zbog nastupa na svom terenu, već i snage ekipe koja želi ponoviti trijumf svojih kolega od prošle godine u Rusiji. Već na otvaranju skupine na prepunom Parku Prinčeva (45 tisuća gledatelja) su Francuskinje dokazale svoju snagu i vrijednost, te sa čak 4:0 pregazile Južnu Koreju golovima Le Sommer, Renard (2) i Henry.

U 2. kolu tako Francuskinje mogu već osigurati prolaz ako svladaju Norvešku u Nici. Međutim, ovo neće biti tako jednostavan meč, jer su i Nordijke sjajno otvorile Svjetsko prvenstvo, sa 3:0 su demolirale Nigeriju i to u samo 20 minuta, od 17. do 37. minute su mrežu tresle Reiten, Utland i Ohale. Tako je prilično lako najaviti da je ovo zapravo meč za 1. mjesto, pobjednice će sasvim sigurno biti prve u konačnom poretku.

Brojke: Susreti ovih selekcija su vrlo izjednačeni i svakako nisu golijede: u zadnjih 5 su dvije završile pobjedama Francuskinja sa po 1:0, a tri sa po 1:1. Norvežanke su posljednji put slavile još 2003. godine.

Ostavi komentar

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *