Obrana “kapitala” sa Rujevice!

kolovoz 15, 2019

EUROPSKA LIGA, 3. PRETKOLO:

ABERDEEN – RIJEKA

PRVI MEČ (0:2):

Rijeka se već osvetila Aberdeeenu za poraz sa Kantride otprije četiri godine (bilo je 3:0 za Škote), trijumfirala je prošlog četvrtka na Rujevici sa 2:0 i napravila divovski korak prema plasmanu u play off Europske lige.

Bila je to velika bitka u kojoj su domaćini bili ipak nadmoćniji, opasniji rival (a po svemu viđenom i jesu bolja momčad), a nakon pare propuštenih prilika, Bišćanova momčad povela je iz jedanaesterca u 60. minuti nakon prekršaja Logana na Capanu. Čolak je realizirao najstrožu kaznu za 1:0.

Gosti nisu naročito prijetili ni poslije toga, a onda se u 88. minuti dogodio ključni trenutak možda i za ukupni rasplet: netom nakon što je ušao u igru, Murić je pogodio desni kut neobranjivo, za konačnih 2:0, što je zaista ogroman kapital.

Jasno, Riječani su svjesni da je to ipak samo prva polovica posla, u Aberdeenu ih čeka teških 90 minuta, ali imat će i jednu prednost: Škoti se moraju otvoriti, napasti, riskirati i ostaviti prostora Rijeci da iz kontre zabije gol koji bi vrlo vjerojatno značio i pečat za prolaz u naredni krug, doveo ih nadomak plasmana u grupnu fazu Europske lige.

(Foto: Rijeka Facebook)

Ostavi komentar

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *