Nestali u samo 10 minuta!

listopad 12, 2019

KVALIFIKACIJE ZA EURO:

ITALIJA – GRČKA

Italija je pretrpjela pravi debakl u kvalifikacijama za SP 2018., kad je u play offu eliminirana od Švedske, stoga su Azzurri ušli u novi ciklus u potpuno redizajniranom izdanju, novim velikim motivom i – izbornikom, Robertom Mancinijem. Ti potezi su se dosad pokazali kao – pun pogodak, Italija je ostvarila maksimalni učinak od 6 pobjeda u 6 mečeva, uz gol razliku od čak 18:3. Dojam o njihovoj igri i nije naročito upečatljiv, ali oni i jesu uvijek bili najjači kad im je jedini cilj bio – rezultat. U petak na Olimpijskom stadio u Rimu su domaćini ovog “mediteranskog derbija” i računica je vrlo jednostavna: pobjedom mogu već sad osigurati Euro!

Grčka je odavno potrošila sve kredite koje ja zaslužila kao prvak Europe 2004., sad je miljama daleko od top klase, a nakon niza neuspjeha u kvalifikacijskim ciklusa nalazi se i pred novim posrtajem. Dosad su dobili samo jednu od 6 utakmica (2 remija, 3 poraza). I dok je domaći neuspjeh protiv Italije u kategoriji očekivanog, osramotili su se izgubivši od Armenije, a vrhunac sramote predstavlja remi u gostima kod Lichtensteina u posljednjem nastupu. Tako su praktično već eliminirani, samo ih još teorija drži u igri…

Brojke: U prvom meču ove skupine u Ateni, Talijani su unitšili domaćine u točno 10 minuta, naime, slavili su 3:0 golovima Barelle (23.), Insignea (30.) i Bonuccija (33. minuta).

(Foto: Gučliver/Getty Images


Ostavi komentar

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *