Neće se ponoviti 2009. godina!

lipanj 16, 2019

COPA AMERICA:

PARAGVAJ – KATAR

Paragvaj je već dugo u silaznoj putanji, davno su prošle zlatne godine njihove reprezentacije, pa ih tako nije bilo ni na Svjetskom prvenstvu u Rusiji. I njihovi uspjesi na Copi datiraju iz dalekih vremena, osvojili su ovo natjecanje 1953. i 1979., ali čak 22 puta su završili među četiri najbolja, što znači da nikada nisu autsajderi na ovom turniru, iako su ranije imali znatno jače selekcije. Zadnji put su finalisti bili 2011., te izgubili od Urugvaja sa 0:3.Sada se ne mogu pohvaliti velikim asovima, osim legendom Cardozom, ali i novim strijelcem Santanderom koji se ove sezone afirmirao u Bologni.

Katar gostuje na Copi iz lako shvatljivog razloga, bit će domaćin SP 2022. godine, ali ne treba ih shvatiti kao egzotičnu momčad na ovom turniru, jer je riječ o – aktualnom prvaku Azije, koji, znate već, mogu kupiti sve ono što ne mogu sami stvoriti. Tako će debitirati na Copi u Brazilu, a imaju i pozivnicu za sljedeće izdanje. Zanimljivo je tako i da im je prvi as i strijelac – Sebastian Soria, koji je za Katar zabio dosad 40 golova, a riječ je o – Urugvajcu koji će se na Copi osjećati (skoro) kao kuće.

Brojke: Ove selekcije su se sastale samo jednom i to prije 10 godina u prijateljskom meču, kad je, vjerovali ili ne, slavio Katar sa 0:2.

(Foto: Guliver/Getty Images)

Ostavi komentar

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *