Majstorica za 1. mjesto u Zugu!

lipanj 12, 2019

KVALIFIKACIJE ZA EUROPSKO PRVENSTVO U RUKOMETU:

ŠVICARSKA – HRVATSKA

Hrvatska rukometna reprezentacije sigurno brodi prema plasmanu na Euro koji nijednog trenutka nije bio upitan. Da podsjetimo: nakon 4 odigrana kola smo vodeći u skupini sa 3 pobjede i jednim remijem (dva najbolja idu dalje), dok je Švicarska 2. sa 6 bodova, a na začelju su, praktično već otpisani, Srbija (2 boda) i Belgija (1).

Izabranici Lina Červara su dakle, bez problema riješili posao, u zadnjem ciklusu smo odigrali dvaput sa Srbijom, izvukli 25:25 uz dosta sreće u Beogradu, a onda u Zadru pokazali tko je zapravo (znatno) bolji, te trijumfirali sa 27:23. Tako će zapravo utakmica u srijedu u Zugu biti tek majstorica za 1. mjesto, a potom nas čeka i formalnost u nedjelju u Poreču protiv Belgije.

Švicarska nije još matematički sigurna, treba joj bod u susretima protiv Hrvatske i Srbije, ali je svakako jača nego u prethodnom ciklusu jer joj se vraća Schmid. Inače, u prvom meču u skupini svladali smo ih sa 31:28 u osječkom Gradskom vrtu, Cindrić i Stepančić su zabili po 6, a Horvat 5 pogodaka, dok je goste predvodio Schmid sa 8 pogodaka, koji je, ponovimo njihov svakako najbolji igrač.

Ostavi komentar

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *