“Ljubičasti” brane naslov!

srpanj 13, 2019

PRVENSTVO SLOVENIJE:

MARIBOR – TRIGLAV

Maribor je prošle sezone osvojio već 15. naslov prvaka Slovenije, dodatno povećao svoju prednost u broju naslova na vječne kokourente iz Olimpije, a po snazi igračke ruže,, momčad Darka Milaniča je svakako favorit broj jedan i u ovoj. U prošloj su, pak, “Ljubičasti” osvojili 9 bodova više od Ljubljančana i bez posebnog problema došli dso svog cilja. Slično se očekuje i u novoj sezoni, a jedini problem svakako im je što ovaj meč igraju između dva naporna ispita (barem što se putovanja tiče), kod Valura u islandskom Reykjaviku, pa doma u Ljudskom vrtu i ti su mečeva nesumnjivo prioritet u ovom trenutku. Uglavnom, za Luku Zahovića i društvo ovo ne bi trebao biti težak zadatak, poslije imaju vremena posvetiti se Valuru.

Triglav je već stabilni prvoligaš, redovito sudjeluje u elitnom rangu, ali svakako napomenimo da je prošle sezone klub iz Kranja zauzeo 8. mjesto, zadnje od onih koja jamče spas, ali sa relativno komfornih 6 bodova iznad opasne zone. Jasno, to bi sigurno potpisali i u ovoj, makar imaju ambicije, što je i logično, napraviti korak više. Ali, za to moraju poboljšati svoju igru za razliku od tog prvenstva kad su izgubili čak 19 od 36 odigranih susreta.

Brojke: Maribor je imao seriju od 5 uzastpnih pobjeda nad Triglavom, od čega 3 prošle sezone (5:1, 4:1, 2:1), ali su u zadnjem zapeli i to na svom terenu u svibnju, kad je završilo sa spektakularnih 3:3.

Ostavi komentar

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *