Lampardovo “vatreno krštenje” na Old Trafordu!

kolovoz 4, 2019

PREMIERSHIP:

MANCHESTER UNITED – CHELSEA

Već 1. kolo Premiershipa nudi nam veliki, tradicionalni derbi na Old Traffordu, sudar rivala koji su obilježili proteklih par deserrerlja, prvo domaćini, a onda i “Blues”. Ipak, novu bitku dočekuju u prilično različitim raspoloženjima: Chelsea je nakon osvojene Europske lige ostao ni manje ni više nego svog najboljeg igrača, Hazarda koji je prešao u Real, a Sarrija je na klupi naslijedio Frank Lampard, koji je lani za malo doveo Derby u Premiership. Sad ga čeka još znatno izazovniji zadatak.

Manchester United ima svakako najveći motiv, jer je lani završio tek na 6.mestu, dok su istovremeno sugrađani i najveći rivali (City i Liverpool) osvojili domaću i europsku titulu. Stoga je jasno da je Solskjaeru imperativ nad glavom, minimalni cilj za “Crvene vragove” je hitni povratak u Ligu prvaka, a vidjet ćemo može li napraviti korak više u hijerarhiji Premiershipa.

Brojke: Manchestwer United nije izgubio nijednom u zadnjih 6 susreta sa Chelseajem na Old Traffordu. Lani je bilo 1:1 golovima Juana Mate i Marcosa Alonsa.

Ostavi komentar

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *