Karpin juriša na sam vrh!

kolovoz 12, 2019

PRVENSTVO RUSIJE:

ROSTOV – KRILJA SOVJETOV

Rostov je lani zauzeo solidno, 9. mjesto u prvenstvu, ali očito je da momčad trenera Valerija Karpina, nekad poznatog reprezentativca ovog puta ima znatno više namjere, a to je prije svega plasman u Europu. Rezultati iz prva 4 kola dokazuju kako su te ambicije sasvim legitimne, naime, Rostov je dosad upisao po dvije pobjede (doma nad Orenburgom i kod Arsenala u Tuli), te dva remija, pred svojim navijačima sa Spartakom, te prošlog vikenda u Ufi: bilo je 2:2, a zapravo su i dobro prošli, jer su dvaput stizali zaostatak. Tako je Rostov zauzeo sjajnu poziciju, tik iza dueta favorita za titulu – Zenita i CSKA, a ovo je prilika kakvu jednostavno ne smiju proipustiti.

Krilja Sovjetov su postala stabilni član elitnog ranga, ovo im je već osma sezona zaredom u Prvoj ligi i to objektivno jest maksimalni domet kluba kojeg vodi crnogorski strateg Miodgrag Božović. I ovog puta će se boriti za spas, jasno je to već nakon 4 odigrana kola, u kojima su pretrpjeli tri poraza uz samo jednu pobjedu. Zanimljivo je da su prvenstvo otvorili na idealan način: nadmašili CSKA sa 2:0, ali potom sve izgubili, od Arsenala i Lokomotiv pred svojim navijačima, te u Ufi.

Brojke: Rosto ipak mora biti oprezan, jer lani je izgubio oba međusobna ogleda sa rivalima iz Samare sa po 0:1, dakle, niti pogodak im nije uspio zabiti…

Brojke:

Ostavi komentar

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *