I treći put – hendikep!

srpanj 14, 2019

PRVENSTVO RUMUNJSKE:

STEAUA – HERMANSTADT

Steaua već četiri godine nema niti jedan jedini trofej i sva četiri puta bila je viceprvak, lani je zaostala dva boda za šampiona Cluja. To je zaista prava vječnost za daleko najuspješniji rumunjski klub svih vremena, koji ima 26 domaćih naslova u svojim vitrinama. Zato će velikan iz Bukurešta u svakom meču ove sezone pod vodstvom trenera Bogdana Andonea, biti pod velikim pritiskom, počevši od 1. kola i ogleda sa Hermannstadom, u kojem je, naravno, apsolutni favorit. Ipak, napomenimo da je ovo sam početak sezone i ovaj meč se igra između dva okršaja sa susjedima iz moldavskog Milsamija u 1. pretkolu Europske lige.

Hermannstad je prošle sezone debitirao u elitnom rangu, klub iz Sibiua je nakon regularne sezone bio 10. u poretku, potom igrao Ligu za opstanak, te bio 6. u tom natjecanju, što ih je odvelo u play out, u kojem su pak, konačmo, osigurali opstanak, bili su bolji od Universitatee Cluj sa 2:0 i 0:1. U ovoj sezoni Hermannstad ima isti cilj, zadržati status, po mogućnosti na nešto lakši način…

Brojke: Steaua je prošle sezone svladala Hermannstadt u oba susreta u prvenstvu i to uvjerljivo, u hendikepu – 3:0 i 3:1.

Ostavi komentar

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *