I bez sjaja od četvrtfinala!

srpanj 8, 2019

OSMINA FINALA AFRIČKOG KUPA NACIJA:

GANA – TUNIS

Gana i Tunis se sastaju u jednom od svakako najzanimljivijih susreta osmine finala afričkog Kupa nacija, koji uz to zaista donosi putonu neizvjsnost oko konačnog ishoda. gana zaista nije blistala u prvoj fazi, potvrdilo se da to nije više ona momčad kakva je očarala svijet na Mondialu 2010. u Južnoj Africi, ali je i sa samo 5 osvojenih bodova ipak bila pobjednik skupine! Za to im je bila dovoljna tek jedna pobjeda – nadmašili su Gvineju Bissao (2:0), uz remije sa Beninom (2:2) i Kamerunom (0:0). Jordan Ajew je zabio 2 od ukupno 4 gola, a u sastavu je još i legendarni Asamoah Gyan. Ipak, ne očekujemo da će u ovom izdanju daleko dogurati.

Tunis je napravio još bizarniji pothvat, jer je prošao skupinu kao drugoplasirana momčad iako – nikoga nije pobijedio! Naime, unatoč blijedim partijama, u kojima su kao jedinu vrlinu pokazali snagu obrane, Tunižani su remizirali sa Mauritanijom, Malijem i Angolom, te uz ukupnu gol razliku od 2:2 na čudesan način završili kao drugi, iza uvjerljivo najboljeg Malija.

Brojke: Jedini službeni susret u zadnjih desetak godina odigrali su na Kupu nacija još 2012. godine, kad je Gana slavila sa 2:1.


Ostavi komentar

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *