Gosti su osvojili derbi juga!

listopad 14, 2017

PRVA SPORTSKA KLADIONICA – NOGOMET (Serie A):

ROMA – NAPOLI

Roma je domaćin u tradicionalnom „derbiju juga“, ali ovog puta nije riječ samo o tom rivalstvu nego o borbi za titulu prvaka! Vučica ima 5 pobjeda iz 6 nastupa (uz poraz od Intera i odgođeni meč sa Sampdorijom), te 4 boda u Ligi prvaka – dakle, prilično dobar start, naročito računaju posljednji trijumf kod Milana od 2:0 (Džeko je već dosegao kvotu od 7 golova). No, za novog trenera Di Francesca tek ovo je pravi test, u kojem prva Roma u eri poslije Tottija mora pokazati koliko je sposobna otići daleko. Za njih će danas navijati i svi ostali, kako bi se konačno prekinuo trijumfalni niz gostiju.

Napoli ima najbolji start u svojoj povijesti, osim Barcelone nitko u Europi nije posložio ovakve brojke: 7 utakmica, 7 pobjeda, uz 25 postignutih golova, što znači više od 3,5 po utakmici! Mertens je već zabio 7, Callejon 4, Plavi uz to igraju spektakularni, atraktivni nogomet zahvaljujući i vizijama svog stratega Sarrija. U Rim dolaze kao lideri, a ako upišu i 8. pobjedu u seriji, zaista će postati čak prvi kandidat za naslov!!

Brojke: Napoli je čak 3 godine čekao na pobjedu nad Romom i konačno je dočekao prošle sezone, u kojoj su u oba meča završila dvicama. Naime, Roma je trijumfirala u Napolju sa 3:1, a Napoli uzvratio sa 2:1 na Olimpicu!

(Foto: Guliver/Getty Images).

Ostavi komentar

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *