EUROPSKA LIGA: Pakleno pod Akropolom!

kolovoz 14, 2019

U srijedu se igraju i prve tri uzvratne utakmice 3. pretkola Europske lige. Svakako najzanimljiviji duel igrat će se u Ateni, gdje domaći Atromitos dočekuje Legiju. Prvi meč u Varšavi završio je na veliko iznenađenje bez pogodaka, momčad naših Antolića i Kulenovića (te bivšeg Riječanina Vešovića) nije stekla nikakvu prednost, osim što se mogu barem utješiti činjenicom da su sačuvali svoju mrežu, stoga bi im i jedan pogodak pod Akropolom otvorio vrata play offa. No, bit će to pakleno vruća večer u svakom smislu, vidjet ćemo hoće li se nastaviti već (pre)duga serija očajnih rezultata poljskih klubova na UEFA sceni.

U ostala dva meča večeri sve je barem naizgled jasno. Gruzijski Saburtalo, kojeg je u prethodnom kolu Lige prvaka izbacio Dinamo, blizu je prolaza u play off EL nakon što je trijumfirao u Erevanu kod Ararata sa 2:1, te je za očekivati novi trijumf i u Tbilisiju.

Portugalska Vitoria je pak opravdala očekivanja i riješila sve dileme – ako ih je ikada uopće i bilo – protiv Ventspilsa već u Latviji, pobijedivši sa čak 3:0. Tako će revanš u Guimaraesu biti samo formalnost.

Svi ostali uzvratni mečevi 3. pretkola Europske lige na rasporedu su u četvrtak, kad se igra i nama naravno najvažniji duel Aberdeen – Rijeka u kojeg naši ulaze sa velikom prednošću od 2:0.

Ostavi komentar

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *