Crna mačka napada Bijele!

kolovoz 18, 2019

PRVA HNL:

HAJDUK – GORICA

Hajduk je i u novoj sezoni nastavio sa turbulencijama, krizama kao lani, nakon sramotne eliminacije od malteške Gzire smijenjen je trener Oreščanin, a njegov nasljednik (povratnik) Damir Burić krenuo sjajno – sa 3 pobjede i to bez primljenog gola! No, nakon što je svladao Varaždin, Istru i Lokomotivu, Hajduk je opet pokazao stare, već toliko puta viđene boljke i posrnuo u Koprivnici sa 1:2, prokockavši priliku da se konačno domogne barem privremenog prvog mjesta! Bijeli su izgubili od Slavena u susretu punom kontroverznih situacija, uz crvene kartone i jedanaesterac, ali ponovo pokazali da su ranjivi. Stoga u ovom ispitu na Poljudu imaju ogroman imperativ, jer sad ih čeka serija teških ispita, iza Gorice slijede gostovanja kod Rijeke i Osijeka, a između njih na Poljud dolazi Dinamo!

Gorica je lani bila pravi hit u debitanstkoj sezoni u eliti, stigla nadomak europske promocije, ali i dokazala da ne vrijedi uvijek ono staro pravilo da je uspjeh daleko teže ponoviti nego napraviti prvi put. Naime, momčad trenera Sergeja Jakirevića je već na početku nove sezone skinula “skalpove” Osijeka i Rijeke, te sa 7 bodova opet visoko kotira. Ndiaye i društvo igraju zaista dobar nogomet, a na Poljudu imaju prednost upravo u izostanku bilo kakvog bremena, dolaze opušteno, nadigravati se i psihološki su u potpuno bornutoj poziciji od domaćina kojima je sav teret na leđima.

Brojke: Vjerovali ili ne, Hajduk nijednom nije pobijedio Goricu u četiri susreta prošle sezone, štoviše, samo dvaput je remizirao, a dvaput izgubio, jednom i na Poljudu (0:2), dok su zadnji meč u Gorici dobili domaćini sa čak 3:0!

Ostavi komentar

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *