Obično završi 2:2!

lipanj 15, 2019

COPA AMERICA:

VENEZUELA – PERU

Venezuela je jedna od momčadi za koje se očekuje da će biti – eliminirane odmah u skupini, svaki korak više imao bi efekt senzacije, jer je riječ o selekciji koja tradicionalno pripada samom dnu južnoameričkog nogometa. Dovoljno je reći da se radi o jedinom sudioniku turnira koji nikada nije osvojio Copa Americu, a najbolji rezultat ostvarila je 2011. u Argentini kad je zauzela 4. mjesto. Rondon iz Newcastlea je prvo ime i svakako najbolji igrač,

Peru je ostvario lijep uspjeh plasmanom na Svjetsko prvenstvo 2018. godine, štoviše, u skupini je pobijedila Australiju, te tijesno izgubio od Francuske i Danske sa po 0:1, malo je nedostajalo i da prođe skupine. Sa tako ohrabrujućim igrama svakako će nastojati proći skupinu zajedno sa domaćinom Brazilom, a za to je, jasno, ključno pobijediti Venezuelu. Dosad je dvaput osvajao Copu, ali jako davno, 1939. i 1975. godine, ali je 2011. i 2015. bio trećeplasirani. Veterani Guerrero i Farfan, obojica sa preko 80 nastupa su svakako najatraktivnija imena “Los Incasa”.

Brojke: Oba meča ovih suparnika u kvalifikacijama za SP 2018. godine su završila sa po 2:2, dok je zadnji meč na Copi (2015.) dobio Peru sa 1:0.

Ostavi komentar

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *