Amerikanci (ni)su nepobjedivi!

rujan 11, 2019

ČETVRTFINALE SP U KOŠARCI:

SAD – FRANCUSKA

SAD su dosad sa rezultatima opravdale epitet prvog favorita za naslov prvaka, dobile su svih 5 susreta na Svjetskom prvenstvu u Kini, ali ova selekcija velikog Gregga Popovicha nema ni približnu klasu i karizmu svojih prethodnika. Ni su naravno ni približno na razini onih koji su – s pravom ili ne – nazivani “Dream teamom”, ali još uvijek, barem u atletskom aspektu, nadmoćni rivalima. Tako su Amerikanci uspjeli sa 100-postotnim učinkom doći u četvrtfinale, uvjerljivo su isprašili Češku, Japan, Grčku i Bratzil, ali i pokazali ranjivost u meču sa Turskom, koji je praktično bio izgubljen, ali onda su im rivali skoro doslovno “poklonili” uspjeh u produžetku (83:82). No, i taj ogled – kao onaj u pripremama kojeg su izgubili od Australije, dokazao je da ovaj šareni NBA sastav nije nepobjediv, dapače…

NAJBOLJI STRIJELCI SAD NA SP: K. Walker 14,6, Barnes 11,4, Mitchell 10,2 poena po meču.

Francuska je sjajno odigrala prvi dio Svjetskog prvenstva, svladala je Njamačku, Jordan i Dominikansku republiku, a onda još kolo prije kraja osigurala četvrtfinale, pobjedom nad Litvom sa 78:75 nakon velike drame pune preokreta u kojoj su “dvaput” morali lomiti otpor rivala sa Baltika. No, u posljednjem spektakularnom ogledu, izgubili su sa 98:100 i tako ih je ždrijeb odmah odveo na Amerikance.

NAJBOLJI STRIJELCI DOSAD: Fournier 20,8, De Colo 16,8, Gobert 11,0 poena po meču.

Brojke: Francuzi su prilično namučili tadašnju – svakako znatno jaču – selekciju SAD-a na olimpijskom turniru 2016. u Rio de Janeiru, bilo je samo 100:97 za Amerikance.

Ostavi komentar

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *